dimarts, 30 d’octubre del 2012

Sabadell, Actuació de vigílies

On-és-el-passeig-de-la-plaça Major, 27 d'octubre del 2012


* Colles convidades: Castellers de Cerdanyola i Castellers de Berga (Uns fillols molt ben parits! Fa dos dies que van aprendre a caminar, i mite'ls! Ja ens estan fotent la torre de 6, el 5d6, el 4d6a i el pilar de 5. Ole i ole!)

* Colla amfitriona que ocupa la tercera posició en el rànquing d'àpats castellers (i gratuïts): Saballluts!!! És evident que no podem superar Xerrics d'Olot; ens van entaular i servir, un primer plat, un segon plat, postres... i un munt de vi! Tampoc podem desbancar Castellers de Berga, que amb la fresca que fotia dissabte vespre, la seva butifarra calentona ens semblava d'allò més desitjable... Tots aquells que hagueu fet un mig somriure lasciu, ja podeu parar.

Això sí, es tracta d'una tercera posició ben digna: cervesa (nem bé), refrescos (per la canalla), aigua (pels peixos), pa amb tomàquet, embotits i formatge, tot ben servidet en plates (de cartró) daurades, embolicadetes amb paper de regal lluent i enllaçats amb cordillets. Però això no és tot, també hi havia pernil del bo, eh! El cert és que ara que se'ns havia acostumat el paladar al de l'Hacendado, hem pillat el bo amb ganes i ja no volem menjar res més! Pa amb tomàquet?!! Vaaahhh!! Fot-li més pernil, que és gratis!!!! 

* Castells realitzats (o intentats, o caricaturitzats, o...): 3d8 (bé), 7d7 (ja no nem bé, que no hi ha castells més lletjos... bé, sí, potser el 9d7 o el 5d7a), id4d8 (ja no nem gens bé), 4d8 (millor), 3d7 i id4d7 simultanis (farem els comentaris pertinents en un punt a part, perquè no tenim prou espai amb el parèntesi, per poder escriure tot el que n'hem de dir) i pd5 (que podríem haver posat algú amb un nas de pallasso, fent saltirons per la plaça, perquè ja no hi havia manera d'arreglar el desastre).

* Grau de castellaritat de la plaça: inexistent. La nostra gitana dels globus no hi era, i per tant no resta, però tampoc podem sumar gaire punts més perquè no hi havia públic. Actuar sense públic a les fosques i amb una rasca del cagar (els pingüins de l'autocar de concurs van passar a dir hola...) fa molta mandra, però encara n'haurem de donar les gràcies, que així hi ha menys testimonis de la nostra merda amb suc.

* Peus desmuntats: 1, el del 4d8!!!! Juasjuasjuasajaajaaa!!! Què us pensàveu, Sagals, que ens deixaríem substituir sense oposar resistència?!!! Som els reis dels peus desmuntats!!! Veieu-ho, si no! Recuperant tradicions

* Coses sobre la jornada que, perdoneu, algú havia de dir:

1. Arribar a plaça (diga-li plaça, diga-li merda de passeig de ciment) i sentir la música de la barbacoa amb la lletra de soy una taza, una tetera, un plato, un tenedor... ja augurava que no hi podia passar res de bo. El vent huracanat va ser un altre intent de l'univers de dir-nos que era millor nar a sopar al local i deixar-nos estar d'invents castellers. El cas és que la tècnica no va acabar d'entendre aquestes subtileses i va seguir endavant en el seu afany per fer memorable aquesta actuació de vigílies (i ho han aconseguit, ens  en recordarem d'aquesta actuació durant molt de temps... massa i tot).

2. El 7d7, no ens cansarem de dir-ho, és un castell que fot cagar. Que sí, que sí, que hi pot pujar molta gent... però també hi cap molta gent al fòrum de Barcelona, i segueix sent un lloc ben lleig! Digueu-nos tradicionalistes, però més enllà de la catedral, la resta de megaconstruccions ens semblen una collonada de qui no pot fer coses més altes. Deixem-nos estar de falconades i d'invents moderns, i aprofitem l'excedent de troncaires, per afegir més pisos als castells que hem fet fins ara. Però vaja, que ara està de moda i sembla que si no el fas, no ets ningú. Doncs apa! Ja està fet!! Senyors de la tècnica, ja el podeu eliminar de la llista de coses pendents, i no cal que hi tornem més! 

3. Comptant comptant... hem fotut 5 rondes més un pilar (el 4d8 l'hem fet dos cops, per si no havia quedat clar. El tema de l'aleta de l'enxaneta és secundari, com ja demostrem també amb el 3 i 4 de 7 simultanis...).

4. Si hem posat a parir el 7d7, ja us podeu imaginar què en pensem dels 3 i 4 simultanis. Collons, que no ho acabàvem de fer?!!! Calia deconstruir el 7d7? És més, posats a fer una vacil·lada (quarta ronda amb dos castells simultanis; sí, senyor! només faltava fer-ho ensenyant escrot), calia fer-ho malament? Doncs sí. Quasi ens fotem el 4 pel cap, i amb una pinya petitona, petitona... 

5. Senyors de la tècnica, des de Palau (i Solità, i Plegamans...) que això del quatre es veia venir (i sort n'hem tingut d'haver pogut desmuntar sense que ningú prengués mal). Els castells de 7, encara que ara ens semblin petitons i bufons, no són cap broma. No cal pujar mig tronc (i canalla) d'estrena, perquè després passa el que passa. I amb quina cara arribo jo l'endemà a plaça, si no podem fer castells de 8 i mig perquè ens hem fotut un castell de 7 pel cap?!! Eh?! Eh?! Eh?!!! 

6. ** **** ** ** **** **** *** ** ** ***** * **** ******* ** * **** **** *******!!!!!!!!!!!!!!!! (Acabem de tenir un altre flashback del 3 i 4 de 7 simultanis. Que cadascú ompli els asteriscos com li plagui.)


Vídeos

Nova estrena a SD!!!  No us la perdeu!!!
SD Files, resum de vigílies amb comentaris del director (les errades ortogràfiques són cosa del segon/terç més guapo...)

* Saballuts

* Castellers de Berga
vano de 4 (amb comentaris aliens a l'organització)

* Castellers de Cerdanyola


I recordeu, en breu, la crònica gamberra de la Diada de Saballuts i un munt d'extres!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada