dimarts, 2 de juliol del 2013

Gràcia, Festa Major de Camp d'en Grassot

Passeig de Sant Joan (amb Indústria), 30 de juny del 2013

* Colles convidades: Saballuts (si més no, un grupet de Saballuts) i Xics de Granollers (colla del Vallès aquell, en què fins i tot els polígons són bonics- ràaabiaaaa-). 

* Colla amfitriona que avui estava a tope: Castellers de la Vila de Gràcia.

* Castells realitzats (sense pilars d'entrada, faena, faena!):

  • Saballuts: 2d8fc (si féssim la torre més lenta encara, hi hauria un daltabaix en la línia espai-temps, i el món implosionaria i moriríem tots; així es van extingir els dinosaures), 3d8 (avorrit, avorrit, avorrit... podria seguir així durant hores, però amb el detall d'haver desmuntat un peu. Sí!), 4d8 (avorrit elevat a la màxima potència) i vano de 5 (que no hem gravat perquè servidora s'ha distret pensant en el pica-pica). Nivell de celebració inexistent. Vergonya me fa! Antes molábais
  • Gràcia: 2d8f (amb peu desmuntat... cabroooons! La primera, en la frente!), 4d8ac (amb elefants a terços i segons; compte a l'hora de desmuntar el quatre, que la conya és que el pilar segueixi aixecat!), 3d8 (m'aburrroooo!!!) i 2pd5 (sense gravar tampoc). Celebració... no, por celebración no me viene nada (una grallera potant al mig de la via no compta, que aquesta ja ho portava celebrat del dia abans. Tota una visionària, tu!). Descarregues una torre de 8 amb folre i carregues un 4d8 amb agulla, i ni cantes, ni crides, ni saltes, ni res de res?!!! A cagar, home! No teniu sang, teniu orxata!!! 
  • Xics: 2d7 (algú demanava un pis més), 4d8 (amb peu desmuntat, merda!), aberració de 7 (i desmuntant peu!!!) i pd5 (tampoc n'hi ha proves gràfiques). Grau de celebració... telepàtic? 
En resum, Xics surten de plaça vencedors com a reis dels peus desmuntats, Gràcia fa una actuació que ho peta (però no esclata l'eufòria), i Saballuts són pocs i estan avorridots (en ritme i en esperit). 

* Castellaritat de la plaça: D'entrada, ha de quedar clar que no hi ha plaça, que és un passeig amb arbrets, amb un ínfim espai òptim per actuar-hi. És fantàstic per veure els castells i gravar-los... (quan no és una branca, és un semàfor, i quan no, el cartellet de "compte, bicis!"... es digno de admirar!). No hi havia globus, ni massa guiris, ni res excessivament execrable, a excepció del ritme "trepidant" de l'actuació. No es poden cantar les pinyes mentre les altres colles fan castells, perquè tothom actua al mateix espai (rotllo el joc de les cadires, però en versió castellera: quan acaben de sonar les gralles, la següent colla, corre-cuita cap a prendre posicions!), i el públic ha d'estar al xamfrà de l'altra banda, creuant semàfor i pas zebra. Així que pel que fa a l'espai, la nota és de suspès i perquè ens sentim generosos (no sempre cal recórrer a l'insult).

* Apunts, amenaces de mort i rucades diverses:

1. Primer, l'important: Avui hi havia pica-pica, però no podem dir què tal era, perquè no n'hem catat res!!!! Quan hi hem arribat s'intuïen uns plats buits (que algú ha dit que havien estat plens d'embotit i pa) i prou!!! Per una vegada que hi havia jalo... Quin coi de plaga apocalíptica ha fet desaparèixer el pica-pica en qüestió de segons?!!! Sort que de cervesa sí n'hi havia (tota la que hem volgut!!) i això, en part, ha apaivagat lleugerament el disgust produït per la manca d'ingesta d'aliments. Xics han dit que el seu pica-pica era millor. Això està per veure. Senyor encarregat de pactar les actuacions de Saballuts, actuació a Granollers, ja!

2. On era el Justín (amb jota castellana) Biever avui?!! (Vegeu la crònica d'inici de temporada). L'hem buscat per plaça i no l'hem vist. Tenim diverses teories: 
   a) La seva agenda no li ha permès assistir avui a plaça, 
   b) S'ha tallat el cabell per despistar-nos, 
   c) Ens el tapaven les branques, els semàfors o els cartellets de "compte bicis".

3. En vistes del que estem veient últimament a plaça, des de SD volem fer una proposta seriosa: hibridar colles i camises, i d'un parell o tres de colles, en fem una de sola. Bàsicament és el que ja estem fent ara (tronc d'una colla i carnassa de soca d'una altra...), però fent-ho oficial. Gràcia i Saballuts n'han fet la prova pilot a Camp d'en Grassot i ha sortit prou bé. L'altra opció, si sou reticents a vestir una camisa nova, és començar a ser més realistes amb les nostres pinyes, i ajustar una mica els castells a la gent que duem a cada actuació. Perquè fer-se mal en una pinya pròpia és una putada, però fer-se'n en la pinya d'un altre, fot una ràbia del cagar.

4. La urbana va tard. Un cop més s'ha demostrat que el seny popular supera de llarg la previsió de les administracions públiques (per si algú ho dubtava encara). Al passeig no hi cabien les paradetes de la fira, les tres colles castelleres i el públic. Solució del públic (ole tu!), ocupar el carrer Indústria amb tota la impunitat per poder veure bé els castells. Sí senyor! A segona ronda, la urbana ja ho ha entès i ha enviat unes quantes motos a redistribuir els cotxes i autobusos, i ha tallat el carrer fins al final de l'actuació. Saltaven espurnes de la velocitat neuronal! 

5. Nominats a l'extermini del dia (creueu els dits perquè realment no ens fem amb el poder mundial):

  •   Els trabucaires (una altra tradició a abolir, juntament amb els gegants). Per ensopits, pesats i sorollosos (tenen els pebrots de posar-se taps a les orelles per protegir-se, mentre el públic ha d'aguantar estoicament i a pèl!).  A part, no són humans de veritat. És impossible ser trabucaire i tenir menys de 50 anys. No es pot. És físicament impossible, perquè els trabucaires  ja neixen amb 50 anys; vénen així de fàbrica. I a més, sempre n'hi ha un a qui el trabuc li fa llufa ("No, carinyo, no m'havia passat mai abans..." Sí, ja...). Quan SD dirigim el món, els enviarem a conquerir terres molt, molt i molt llunyanes, perquè facin alguna cosa per la pàtria.
  • Els que defensen l'abominació castellera (el 7, vaja), perquè és un castell lleig-lleig i cansós de tant estable. Sabem, senyors de la tècnica saballuda, que passeu olímpicament de les nostres amenaces, però naltros seguirem fent pressió (perquè tampoc no tenim massa res millor per fer, i amb alguna cosa ens hem de distreure). No volem cap 7 de color verd molon! Mori el seeett!!! No més falconaaaades a places castelleeeeres!!! En fi...



Vídeos 

Avui no hi ha vídeos de peus desmuntats, perquè el vídeo editat (i currat) s'ha submergit en la infinitat de l'univers (altrament coneguda com a típica-penjada-del-movie-maker-sense-haver-guardat-projecte-Gemma-ole-tu) i el grau d'indignació ha estat tal, que davant de la possibilitat de començar avui mateix la conquesta mundial per part de SD, ens ha semblat més assenyat fotre'ns una cerveseta i oblidar-nos d'editar res més. Bill Gates, primer avís!

* Saballuts


* Gràcia


* Xics



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada