dimarts, 3 de setembre del 2013

Granollers, Actuació de Festa Major

Plaça de la Porxada, 1 de setembre del 2013

* Colles convidades: Saballuts (els suficients perquè no hi hagués lloc per a tothom a l'autocar) i Castellers de Barcelona (els que assagen, no els que entrenen).


Missatge subliminal perquè tothom vingui a fer pinya i poder folrar Sant Roc!!!!

* Colla amfitriona: Xics de Granollers (la colla del Justín -amb jota castellana- que ja no és Justín -amb jota castellana- perquè es va tallar el cabell, però que encara ocupa un lloc als nostres cors... oh, baby, baby, baby...)

* Castells realitzats (sense pilars d'entrada, que anàvem amb quasi una hora de retard... i amb pinyes hibridades tutti colori):

- Saballuts (que, en general, seguim amb canalla tropical hit): 
  • 3d8 (que es noti que servidora ve de Can Fanga) maco, macooo!! 
  • 2f8c, que estava maco... fins que ha deixat d'estar-ho (hòstia al canto!). Això sí, el folre ho ha donat tot fins al final (ara què hi dius, Carnissé?!! folre tou?!!).
  • 5d7, prou avorridot, que ja va bé, que en una setmana hi posem un pis més!!!!
  • micro pd5 (Barcelona, sobretot, i Xics, la tenen més grossa! Els nostres tronquetis semblen sortits directament de l'assecadora, tots encongidets...)
Cants de celebració d'un pis més amb el tres, i fi de la celebració amb la caiguda de la torre. La qüestió és tirar el castell, si cal, per a seguir sent els reis dels sonsos. 

- Xics
  • 4d8 amb peu desmuntat (ggrrrrr!!! r-à-b-i-a-a-a!)
  • Falconada sacrílega i abominable de 7 (i mira que és difícil) amb certa èpica!
  • 5d7 funcional (com ha de ser)
  • 3pd5 gravats d'aquella manera, que no m'hi cabien... o això pensava! M'he adonat massa tard que hi havia el zoom posat (en fi, una altra badada de les meves...).
Grau de celebració inexistent. Saballuts estem creant escola (tot i que també podria ser que els fes vergonya celebrar res, després d'haver portat a plaça l'anticastell...).

Barcelona:
  • 3d8, més bellugadet que el nostre, però bé, i amb un quart antisistema, que no ha rentat els pantalons blancs (si no ho diem, rebentem) 
  • 2d7 amb peu desmuntat (joer....)
  • 4d8 (treballadet) que no s'ha gravat. De veritat que no s'entén, hi ha dos vídeos de caps i cap 4d8. Últimament se'ns està complicant molt això de clicar el botonet del rec
  • pd5, gravat d'aquella manera, perquè, com ja he dit abans, em pensava que no hi cabia i amb un arbre pel mig; encara sort que no cobrem per la feina que fem...)
  • 2pd4 no gravats perquè ja havia recollit, no esperava que hi hagués més pilars... Sempre la mateixa història...
Càntics i celebracions nuls (a no ser que ho fessin en un to que només poden sentir els dofins i/o els gossos, però diria que no era el cas).

Concloent, si no fos per la caiguda de la torre, Saballuts hauríem pogut ser els reis de la festa i la celebració, mentre que Barcelona i Xics empaten com a Màsters dels peus desmuntats.

* Castellaritat de la plaça: No hi havia ni gitanos de globus, ni cap altre firaire digne de menció. Tampoc no sabem si hi havia cap iaia ui, ui, ui perquè la càmera de SD era situada en plena solana, i el públic tendia a anar cap a l'ombra. Ara bé, hi ha hagut alguns aplaudiments en col·locar-se dosos, molt abans que l'enxaneta fes l'aleta (que fot una ràbia del cagar), així que l'aprovarem, tot i que no amb notable!  

* Gent que passarà a engruixir la llista de lapidacions:


  1. Tots aquells saballuts que obvien apuntar-se a les llistes dels autocars. Que no és tan difícil, coi! Les llistes (de paper, que és un material que permet escriure-hi) són penjades a la porta del bar (zona estratègica del local, perquè tard o d'hora hi acabem passant tots: petits, grans, abstemis i embriacs) i generalment hi ha un bolígraf (estri que serveix per escriure) penjant de la mateixa llista, així que s'hi pot apuntar un mateix, o bé demanar a un altre que ens hi apunti (si no hi pensem o no passem per assaig). Però no, encara hi ha qui passa d'apuntar-se enlloc, i després apareix com per art de màgia a l'estació d'autobusos. Total, que gent que sí que hi era a les llistes (i que, per tant, sí que estava comptabilitzada) acaba quedant-se sense lloc a l'autocar. I això no es pot permitiiirrr!!! 
  2. Mans altes saballudes, que es dediquen a fotre's just davant de la càmera de SD (sospitem que pel simple plaer de tocar-nos la moral): Tudela, Ticó, Toll, Raspall, Llonch... la llista no s'acaba, tot i que el guanyador indiscutible a torracollons és... el Compro! (no pot anar a voltar les pinyes de les altres colles, perquè es veu en l'obligació moral i el deure de venir a boicotejar-nos tots els vídeos; hi té un compromís)

* Reflexions diverses sobre la jornada

1. Les iaies fan por en moltes circumstàncies (per Sant Medir o la cavalcada de reis, per exemple, que t'empenyen amb la bossa/bastó per furtar-te els caramels; quan hi ha un banc lliure per seure-hi...), però res comparable (ni de lluny) amb una iaia que prova de mantenir el poder d'un espai amb ombra. La canalla l'hem posada en quarantena, envoltada de tanques (rotllo camp de refugiats) per tal de conservar-ne l'espai ombrívol (amb ombra, vaja!). Servidora, com que va amb el trípode i ja no és canalla (d'infant, s'entén; de l'altre tipus, en funció del dia) ha optat per fotre's directament a la solana, i evitar-se d'acabar sent apallissada per una àvia ninjutsu (que em pensava que s'escrivia ninjitsu, però no, que va amb u, com matussers. Veus? Cada dia s'aprèn una cosa nova...). De pas, també hem evitat que ningú atemptés contra la integritat física del trípode i la càmera (l'aparell), cosa que està molt bé, ja que, des de la nostra visita a Igualada, patim un trastorn per estrès posttraumàtic (vegeu crònica de la setmana passada).

2. Per si encara no havia quedat clar... collons quina solana!!! Per què sempre hi fot tanta calor a Granollers?!!! Exigim la instal·lació de ventiladors gegants de la plaça. Menys petards i més aire!!! 

3. Mentre la Tieta feia de les seves i muntava la paradeta a l'ombra (ho sé, ho sé, estic jugant amb foc i no pot acabar bé...), Xics ha muntat carpa, barra i surtidor de cervesa a un ritme trepidant (i en lloc estratègic, pràcticament al mig de la plaça. Prenem-ne nota!). Per cert, hi ha algú que realment acabi retornant el got sostenible i recuperi l'euro?!! Servidora podria fer tota la via catalana amb els gots reutilitzables de les festes majors, perquè mai hi pensa!

4. A banda de la barra de Xics, també hi havia una botigueta (l'Eduard ens ha dut una cerveseta i ens ho ha xivat), El rei dels carmels, que venia Estrelles fresquetes a un euro (ole ell!), i un tou de bars per donar i per vendre. Al més proper, però, el surtidor era de Sanmi, però com que SD estem molt ben educadets, quan ens n'han dut una (gratiiss!! eh!!!), ens l'hem beguda tota, que feia molta calor i entrava de guapis! Ara, la birra de Xics, molava més!


Vídeos

* Saballuts

* Xics
peu desmuntat de 4d8
4d8
7d7 (amb intro i comentaris del director)

4 comentaris:

  1. Les millors cròniques del món casteller! Tot i que Xics si que hem fet càntic després dels pilars!
    Merci pels videos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! No ens hi devíem fixar per culpa del granissat amb cervesa!! XD Perdó, perdó, perdó...

      Elimina
  2. L'enllaç del video del peu desmuntat del 4 està malament, és aquest:

    http://m.youtube.com/watch?v=TRcexzQPJsA

    (Ja que el quadrador s'ho ha currat per fer-vos rabieeeeeeeta fem-ho bé...)

    Ah, i a en Jcastellana li diem Justin com si ho volguessim dir en inglés... Cadascú com pot, vaja, però amb jota no!

    Saludus! Bones cròniques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara canvio l'enllaç! Pel que fa al Justín, a naltros ens fa més gràcia amb jota castellana, però podem compartir la doble pronúncia. Aupa Justín! Oh, baby, bay, bay... Ooohh!!!

      Elimina