dimecres, 25 de setembre del 2013

Reus, Diada de la Misericòrdia

Plaça del Mercadal, 21 de setembre del 2013

* Colles convidades: Saballuts (tres autocars, anem millorant...) i Xics de Granollers (que últimament actuem tants cops plegats, que quan no hi són a plaça, se'ls enyora i tot!!).

* Colla amfitriona que malauradament ja no fa cap pica-pica però que abans en feia i molava más que los demás (que als 80 volia dir que molaves un munt i més): Xiquets de Reus. L'any passat el famós pica-pica de Reus (que era per no sopar de la quantitat ingent d'aliments i beures que hi havia!) ja va digievolucionar a quatre patatetes i un parell d'olivetes, però aquest any, ja ni això! Maleïda crisiiii!!!!!! Malviatge us donin, responsables de la desaparició d'un dels pica-piques més ben parits del món mundial!!!! 

* Castells realitzats (sense pilars d'entrada perquè anàvem justets de temps):

  • Saballuts (sense peus desmuntats, però amb certa celebració després del 3d8 i del 5d7): 

- 3d8, una mica belluguet a la baixada, seguit dels freqüents "un pis més".
- 4d8 amb la ja tradicional ballada de La Macarena i algun problema tècnic de l'acotxador per acabar de col·locar-se dalt del pom.
- 5d7 lleugeret (a terra han quedat els segons del futur 5d8) i més càntics de "un pis més". Bé, colla, bé!
- pd5 de comiat sense res digne de menció (bé, teníem apuntat alguna cosa sobre l'enxaneta, però ja no ho recordem i, sincerament, ens ha fet una mandra immensa haver de tornar a mirar el vídeo...).
  • Xiquets (cap peu desmuntat, però un munt de celebracions, fins i tot mentre Saballuts provava de muntar una pinya):
- 3d8 anant per feina i amb molts crits (i més èmfasi que Saballuts) de "un pis més". 
- 2d8f, quadrat a la primera, amb el folre hiperavorrit (Juraríem que n'hem vist un deixant-se anar per poder badallar tranquil·lament; val, potser exagerem un poc, però és que estava tan paradet que semblaven ninots de cartró-pedra!!) i acompanyat de cridòria i cantarelles molt efusives, però poc intel·ligibles (per als de la LOGSE, que no s'entenen).
- 5d8c molt nerviós (amb mal de sambito) i lluitat fins a l'extrem. Els dosos de la torre s'han despenjat, però la resta de tronc ha seguit donant-ho tot (dir èpic és dir poc), fins que finalment s'ha acabat enfonsant tot. S'ha gravat d'aquella manera, perquè hem hagut de delegar temporalment l'ús del zoom, que se'ns ha girat feina (bàsicament, amenaçar de mort cert saballut que ens impedia de filmar el castell com toca).
- Vano de 5 de comiat, eficient i prou (ho fan a propòsit per no donar-nos peu a fer cap gracieta! Grrrr!!!). 
En acabar, encara han aplaudit i aclamat en pro d'un futur 3d9f, han cantat Ué, Uéee i alguna cançoneta més, que per variar no hem acabat d'entendre (cursos de vocalització per als cantaires castellers, ja!).

  • Xics (ni peus desmuntats... ni gralles!):
- 4d8 una mica tremolí a la baixada del pom.
- 3d8 molt i molt maco. Ens sembla indignant que no s'hagi celebrat gens ni mica! 
- 2d7 molt tremolós, però descarregat amb èxit. S'ha gravat a mig començar (i després ens hem oblidat de clicar l'stop i ha seguit gravant...) perquè la canalla estava a tope, avui, i m'han fet despistar (SD som multitasques: gravem, vigilem canalla, oferim servei de guarda-roba... perquè després algú digui que no suem camisa!). Més cantarelles "un pis més", que esdevenen, així, el hit parade de l'actuació d'avui.
- Vano de 5 tot boniquet.


En resum, no hi ha hagut ni un **** peu desmuntat (¬¬'), Xiquets ho han petat prou i s'enduen el títol a Màsters de la celebració i la cantarella, Saballuts han tingut el detall i la misericòrdia (com la diada) de no fer cap anormalitat falconera, i Xics han passat discretament per plaça, que eren pocs i amb no massa rauxa.


* Castellaritat de la plaça: Un firaire amb globus, molts pares amb la canalla a coll (morin tots), iaies ui, ui, ui, grupets d'aquells que xerren una mica de tot i tothom d'esquena als castells... la tònica habitual darrerament. Total, aprovat justet i cap al grup de diversitat!


Dofí inflable que ha agredit vilment els incauts que gosava apropar-s'hi. 

* Candidats a la lapidació de rigor:

  • Els conductors dels autocars, que un cop més han aconseguit fer-nos arribar tard a l'actuació (amb prou feines ens enfaixàvem, que Xiquets ja muntaven la pinya del 3d8). Té collons que per arribar a Reus hagin seguit la ruta Sabadell - Salou - Cambrils - Salou - Reus, tot i que encara els haurem d'agrair la coherència de perdre'ns els tres autocars alhora. Generalment, només es perd l'autocar en què viatja SD (Murphy és un fill de puta que ens odia). Enmig de la desesperació i el pànic han sorgit diverses teories conspiratòries sobre l'existència de Reus:
  1. Reus no existeix, són els pares.
  2. Reus és una ciutat mòbil, i quan vols arribar-hi, la canvien de lloc per putejar (altre cop el puto Murphy).
  3. Reus és la mítica ciutat de l'Atlàntida.
  4. Reus és l'illa de Lost i tots estem morts (si algú encara no havia vist el final de la sèrie, mala sort!) 

  • El cambrer de l'Antiga Casa Coder (el primer bar que hem trobat a plaça) que ens ha esbroncat i increpat per provar d'anar al seu lavabo. Senyor cambrer, 
  1. Si té tanta gent a plaça disposada a consumir al seu bar (i que li suposen uns ingressos extres) és perquè hi ha actuació castellera; sigui amable amb els castellers.
  2. Els castellers tendim a consumir quantitats exorbitants de cervesa (Estrella Damm no ens és patrocinador per casualitat), així que pel bé del seu negoci, no li convé fer-nos enfadar, perquè aleshores marxarem a consumir al bar del costat (Al Cafè déu n'hi do! eren molts més simpàtics i no hi havia cua per anar al lavabo!) .

  • Els saballuts de més de metre setanta que segueixen posant-se davant de la càmera, encara que els fotis un crit i sàpiguen perfectament que acabaran a la llista de nominats a ser lapidats. Eh, Compro, Ticó, Txon...?!!! Últim avís. El proper cop optarem per l'agressió!

* Breus apunts de la jornada:

1. Les gralles saballudes, que molen un munt i tothom ho sap (menys txitxes, que s'enfaden perquè fem la polca i portem un ritme musical -i vital- diferent; feia temps que no dèiem res dels de verd no molon, i ja teníem un poc de mono... si no actuem mai junts no té gràcia...), han hagut d'ajudar Xics, que avui eren quatre gats. Per més INRI, hem vist alguns xics marxant abans de la ronda de pilars. Homeeee!!! Lleig!

2. Avui la canalla custodiada per SD ha decidit encomanar-se del nostre esperit bel·licós i estendre el caos i la confusió, trípode enllà. S'han vist adults fugir esperitats, lluny del nostre campament gitano. Tal i com puja el Komando Kanalla, no serà difícil fer-se amb el control mundial i establir el nostre règim dictatorial. El dia en què SD governarem el món (i geganters, sardanistes, trabucaires i aberracions falconeres siguin anihilats de la capa de la terra) és cada vegada més a prop.


El Komando Kanalla maquinant la seva següent acció

3. A banda de nombrosos bars a plaça (amb cervesa de tirador servida en got de plàstic a 2€), els nostres dos agents secrets (no direm noms, perquè sinó, ja no serien secrets) s'han infiltrat entre els autòctons i han descobert un paqui a tocar de plaça que venia estrelles fresquetes per 1€. I per si no n'hi havia prou en proporcionar-nos tan preuada informació, encara han tingut el detall de dur-nos unes llaunetes! Gràcies mil, que avui els pares del K.K. no ens n'han duta cap!! Papis, antes molábais!!


6 comentaris:

  1. Felicitats pel bloc, molt fresc i divertit.

    La veritat es que el canvi de colla d'un quint a mitja temporada i l'absència de relleu ha fet que haguem pogut assajar el cinc molt poc, i en el castell del dissabte un dels quints (a veure si endevines quin) porta poc més d'un mes fent castells. Així que el que em costa d'entendre es que l'haguem tirat. Més quan el tres havia donat molt millors sensacions. Però una vegada em van dir que el cap de colla als castells és Déu. I el que digui/faci va a missa.

    Per sort ningú va pendre mal. Esperem tindre més sort en un futur sobretot amb el tres. I a veure si us tornem a veure aviat a vosaltres també amb aquest grans castells.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Darrerament hi ha gent que s'emprenya amb SD, així que s'agraeix que de tant en tant algú ens digui que s'ho passa bé llegint-lo!

      Pel que fa al 5 i al 3, no patiu! Si ningú ha pres mal, en dues setmanes i torneu i ho peteu! Naltros seguim treballant per tornar-hi tants cops com faci falta!! el que la sigue la consigue!!!!

      Apa, salut i castells!!

      Elimina
  2. Benvolguts SD,

    Primer de tot felicitar-vos pel blog, crec que un punt de vista desenfadat sempre és d'agrair en una crònica castellera. Com a Xic, sempre que actuem amb vosaltres (que com bé dieu, enguany no han estat poques ocasions) us llegeixo, i fins i tot a vegades us em miro alguna altra actuació.

    M'agradaria explicar que a Reus, si és cert que vam tenir problemes en dur grallers a plaça (és un problema que ja fa temps que arrosseguem), també ho és el fet que vam omplir dos busos i en vam mig omplir un altre. Per tant crec que érem força gent, tot i que estic amb vosaltres al criticar que som una colla amb poca rauxa, sembla mentida que casi mai celebrem res!

    Aprofito l'ocasió per fer un crit en favor del nostre estimat Justin, no pot ser que ja l'hageu oblidat, on és l'esperit "believers 4ever!"?

    En fi, bona feina amb el blog, ens veiem a plaça!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No l'hem oblidat, el duem al cor... De fet a l'assaig especial li vam dedicar tot un espai. El vídeo és llarg, però no cal mirar-lo tot. El trobareu a la crònica de festa major de Sabadell. Ens l'estimem tant, que després de l'especial ens sabia greu destorbar-lo més, i volíem deixar-lo tranquil, que prou ens ha aguantat ja... Oh, baby, bay, babyyyy... Oh.

      Elimina
  3. Enhorabona per el blog!! Es molt divertit!!

    Us ha faltat comentar que el vostre equip de canalla estan bojos o tenen una paciencia descomunal, perque per aguantar la seva canalla tocant un timbal sense parar...uffff......pobres oides!!

    pd: Un xiquet!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només direm una cosa en favor de l'equip de canalla: no hi tenen res a veure. El tabaler en qüestió normalment és custodiat per servidora. Com no, és membre del Komando Kanalla, tot i que aquest dissabte ens va fer campana (i ens vam quedar sense la birra amb què els pares ens paguen habitualment... Merda, quin dia, ni pica-pica ni beure!!!) SD Rules!!

      Elimina