dimarts, 10 de setembre del 2013

Sabadell, Actuació de Festa Major

Plaça Sant Roc, 8 de setembre del 2013

* Colles convidades: Minyons de Terrassa (que vénen cada festa major) i Castellers de Barcelona (que s'estrenen aquest any, amb el cap ben alt).

* Colla amfitriona: Saballuts (Un tou de Saballuts, amb camisa amb escut vell, amb escut nou i un munt de samarretes! Com xana veure tant de verd molón a plaça!!!)

* Castells realitzats:

  • Saballuts (dos peus desmuntats i una caiguda, i un lerolero de rigor al final de l'actuació perquè és festa major)
- pd4 caminat d'entrada a plaça
- i3d9f (amb peu desmuntat) i gravat amb prou silenci, que hi havia la ràdio i la tele al costat i no era qüestió de boicotejar-los, que ells sí que són professionals! (Servidora s'ha plantejat d'entaforar-se el mocador de la CFPS a la boca, per evitar d'emetre cap bram o renec. Collons quins nervis!). Estava molt bonic, però la canalla ha pujat massa lenta i amb algun dubte, i s'ha allargat massa l'espera de l'aleta. Per fortuna, només hem patit una baixa a troncs (el Segura, que és el terç de la rengla del 5d8 i el quart del 2d8f... putada), així que ja tenim ganes de tornar-hi ben aviat! 
- 4d8 funcional (Buuuu!!! Aquest no és el que volíem!! Falta el folre i ens sobra una rengla!!) 
- 5d7 funcional també (Fueraaa!!! Que ens falta un pis!!!)
- Castell innombrable de 7 amb peu desmuntat (Pffff!!! Fa pudor de caca!!! Renecs nivell nen de primària. No ens molestarem ni a fer-ne una crítica el·laborada).
- pd5 de comiat i pilar al balcó (amb el terç dient que no pujava al balcó ni de conya! Que no era el dia! I tenia raó...). 
  • Barna (dos peus desmuntats i una caiguda; minsa celebració després dels pilars de comiat)
- pd4 caminat d'entrada a plaça
- 3d9fc (èpic, èpic!) que s'ha endut uns quants saballuts pel davant (té pebrots que els nostres pinyaires, il·lesos després de fotre'ns el 3 pel cap, acabin a l'hospital per la caiguda d'una altra colla... puto univers!).
- 5d8, amb peu desmuntat (que no sabem, per variar, per què no n'hem gravat el peu desmuntat) i descarregada heròica.
- 4d8 amb peu desmuntat i res a destacar.
- Vano de 5 que ha durat una eternitat. Els tios s'han quedat palplantats (rotllo víctima de Medusa) mentre les altres colles carregàvem i descarregàvem els pilars. Què collons devien mirar els pilaners, que fos tant interessant com per no moure's durant tanta estona?!!
  • Minyons (un peu desmuntat i dos caigudes; absència total de celebracions)
- pd4 caminat d'entrada a plaça
- 5d8 (que al vídeo sembla un 3, i no ens hem adonat que no ho era fins que no hem vist la rengla d'esquena... Jo què sé, un mal moment el pot tenir tothom...)
- i4d8a, que encara no hem entès perquè no s'ha dit abans "avall". Estava tan tancat i deformat que l'agulla no hi cabia, i per més inri la canalla s'ha acabat despenjant. No farem broma, perquè no ha estat una caiguda gens maca (si és que n'hi ha cap que es pugui considerar maca).
- i2d8f (amb peu desmuntat) que ens ha malmès uns quants saballuts més. Joer...
- 3d8 (a la primera, sense desmuntar res, diria... amb tanta recuperació de ronda, ens hem fet la pixa un lio i no hi ha hagut manera de preveure cap on coi de la plaça havia d'enfocar)
- Vano de 5 a ritme normal i sense parades.

En resum, Minyons guanya el títol de Màsters en intents i hòsties al canto (tot i que les altres dues colles tampoc els ho hem posat fàcil!), Barna i Saballuts empaten a Màsters dels peus desmuntats, i el premi a Millor celebració queda desert, perquè els tebis leroleros de Saballuts i els viscanoséquè (que servidora sordeja un poc) de Barna al final de l'actuació, no són dignes ni de partit de petanca. Ara, en vistes de com ha anat l'actuació, no sorprèn pas que ningú tingués massa ganes de celebrar res. En fi...


* Castellaritat de la plaça: Tres venedors de globus, iaies i no tant iaies fent ui, ui, ui, penya aplaudint quan col·loquen dosos o cridant a mig castell, exaltació massiva del públic amb l'aberració falconera, el típic pater familia sobrat que no té puta idea de castells però que ha de vacil·lar davant la família i no fa més que treure merda per la boca... Sant Roc no aprovarà mai. Potser hauríem de dur-hi un speaker per educar la plaça, que expliqui al públic quin castell es farà, com n'és de difícil i que indiqui quan s'ha de fer silenci i quan es pot aplaudir (així com quan cal agredir amb acarnissament i traïdoria el puto pater familia bocamoll). 


* Reflexions, peticions i comentaris diversos:

1. En la vida s'ha vist tanta gent vestida de verd molón passejant per plaça amb el riure histèric o la mirada psicòtica. Si us plau, no convoquem més el personal a plaça trenta minuts abans d'actuar, perquè ens anem encomanant els nervis els uns als altres, i acaba convertint-se en una gran orgia histèristica (mot que no existeix, però que hauria)!! Hi ha gent que s'ha arribat a desenfaixar fins a tres vegades entre pipís i cagaleres! Que això no pot ser sa de cap manera!!!

2. Des de SD recomanem xarxes electrificades dalt de la tarima per a la premsa (les xarxes són per a les famílies, no per a la premsa; per a la premsa només volem la tarima). És impossible treballar amb condicions, amb tot de nens que han endossat dalt de la tarima amb l'excusa de "pobrets, que si no, no hi veuen!" I una mè! Que els castells són alts, només cal aixecar el cap!!! Les feres es belluguen, salten, criden, es peguen, volen passar-te al davant... Fins i tot hi ha pujat algun progenitor (per als de la LOGSE, pare/mare) amb l'excusa de "és per vigilar el nen", però un cop dalt, el nen t'està amenaçant de mort amb el teu propi trípode, però el pare no fot una merda per evitar-ho, i encara li riu les gràcies. E-S-T-E-R-I-L-I-T-Z-A-C-I-Ó ja! 

3. Sant Roc és una plaça maleïda. No mola gens per estrenar-hi castells! Podem canviar-la per la plaça del Mercat, que sempre ens ha donat més bon yuyu? Amb qui s'ha de parlar? 

4. A mitja actuació érem molts els que ens preguntàvem per què no podia començar a ploure, o per  què no ho deixàvem estar i marxàvem cap a dinar. Un company es plantejava si era prudent tornar a casa, perquè havia vingut amb moto, i amb el dia que dúiem, no les tenia totes. Un altre deia de demanar megafonia per poder increpar qui collons fos que hagués trepitjat merda, perquè fes el favor de fotre el camp de plaça. 

5. Agraïm a Minyons haver eclipsat la nostra malastrugança. Això són uns padrins com toca i lo demés són hòsties! Que els fillols tenen un mal dia?!! doncs naltros ens hi solidaritzem, i ens els fotem també per barret, que així no es notarà tant! 

6. El 3 el teníem. Només ens cal agilitzar la canalla (ja fa temps que ho diem, que porten ritme tropical i fan que el castell s'allargui massa, però com que som la mosca collonera, ni Cristo ens fot ni cas!) i seguir treballant com hem fet fins ara. Ha estat un intent ben digne, així que per un cop (i no us hi acostumeu) no pensem fer-ne carnassa. Amunt Saballuts! Que l'orgull i la ràbia ens serveixi de revulsiu per tornar-ho a provar tants cops com calgui, fins que vencem!!!     



Especial assaig de Festa Major
El darrer assaig especial de festa major (dijous 5 de setembre), vam gravar les proves del 3d9f i les del 5d8 (i alguna parida SD style), i ara les hem editat en un sol vídeo que trobareu si cliqueu damunt d'aquest enllaç (dura una estoneta, però no cal que el visioneu tot de cop). I sí, ho sabem, anem tard, però és que fins ara no ha estat possible (ja vam avisar a principi de temporada que la logística de SD era complicada), així que més val tard que mai. Apa, salut i castells! 

3 comentaris:

  1. Mestressaaaaa, que altra volta s'ha oblidat de comentar una coseta que temps a venir es convertirà en tota una efemèride: van engegar aquella mena de pixadors d'aigua que hi ha al subsòl de la plaça!
    I un altre fet gravíssim: al proper picapica, proposo la contractació d'un servei de seguretat privada. Cal escorcollar a fons a les colles convidades perquè és inacceptable que entrin amb aspiradores! Quina tribu, en minuts es van fotre entre cap i coll les existències de cacauets i patatones!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joer, Xevi, després em dieu que les cròniques cada cop les faig més llargues! Si és que no me'n deixeu passar ni una!

      Elimina
    2. Tranqui mestressa, que si a la propera hi ha #croquetes no ens queixarem pas gaire ;)

      Elimina