dimarts, 8 de juliol del 2014

Festa Major de Barberà del Vallès

Plaça de la Vila, diumenge 6 de juliol

  • Colla amfitriona que tot i no dur el nom de la ciutat, actuava a casa: Saballuts, que a la plaça de la vila de Barberà, hi tenim dues plaques commemoratives i tot!!  

  • Colles convidades que costen un ou de distingir a plaça perquè comparteixen color de camisa: Xics de Granollers (la colla del nostre estimat Justín-amb-jota-castellana-que-fa-més-gràcia) i Castellers de Lleida (uns quants, que venien de lluny i era diumenge tarda). #GranaStyle

  • Castells realitzats:
- Saballuts: 4pd43d8 (que no sabem on para el folre... de festa major no passa!!), 5d8 (amb dos peus desmuntats!! gràcies, gràcies!!! Esa torre enamoraadaaa de la renglaaaa!! que la estira todo el ratoo para alláaaa!!! i la pobra rengla, tremolant, que se sent bruta després de tant de "carinyo"; qualsevol dia la cosa acaba malament, i en nou mesos el 5 se'ns digievoluciona a ves a saber què! senyors de la tècnica, potser que comencem a prendre precaucions, póntelo, pónselo...), 4d8 (sense desmuntar, que amb els dos peus del 5 ja ens ens havíem assegurat de revalidar el títol de Desmuntaires, però tan lleig com darrerament venim acostumats: a la pujada de l'acotxador, ja ha començat a bellugar, i amb l'aleta, la tremolor ja era de grau baticao; a la descarregada el moviment s'ha estabilitzat un poc, però ha quedat del tot abunyolat; un quatre digne de Saballuts!), 2pd5 i 2pd4 spam al balcó (que no s'acabaven mai, que ha pujat TOTA la canalla... TOTAAAA!!! que més que pilars, semblaven escales mecàniques!!).
- Xics: 2pd4 (els més lents, que la resta ja fèiem l'aleta, i Xics encara no tenien ni la pinya muntada; Saballuts nem creant escola...), 3d8 (amb un terç mal enfaixat, que li penjava la cueta, i gravat com el **** ***; el sol ha aparegut del no-res i ens ha cremat mig castell, les gralles xiques ens han fet bulling i ens han indicat malament cap on mirava la rengla, que ha quedat a Cuenca... desatre absolut; el castell bé, gràcies), 2d8f (versió twister, com el polo, tota giradeta i una descarregada treballada-treballada; els dosos baixaven plorant, no sabem si dels nervis o del cangueli... i el folre, to loco d'emoció, ha acabat fotent el salt del tigre, llançant-se de cap a abraçar la soca sense cap mena de pudor, que semblaven orques caçant foques!), falconada infecta de 7 (estable i avorrida del cagar... va, home, va! foteu un tres i una torre de 8, i després la caguem a tercera ronda?!! Per què, Justín-amb-jota-castellana, per quèeeee?!!!), 2pd5 i pd4 al balcó (amb el Justín de segon!! el baix no ha pujat fins al balcó, però a qui li importa, quan tenim el nostre estimat Justín grimpant paret amunt?!! Agraïts som a Chuck Nostru Senyor!! 
- Lleida: 2pd44d7 (remenadet, amb senyors dosos -per la mida- i un alt percentatge de dones al tronc; només tres homes a segons, amb dos ovaris!), 2d7 (remogudeta a la baixada de l'acotxador i l'enxaneta), 3d7 (avorridot, tot i que amb peu desmuntat... bon intent, però no n'hi ha hagut prou per desbancar-nos!! buajaajaajaaajaaaa!!! -riure maquiavèl·lic que fa cagar de por i que ara ja feia molt de temps que no fèiem....-), pd5 i pd4 al balcó.
Resumint, Saballuts seguim com a Màsters del Desmuntar, Xics s'enduu el títol de Màsters de la Festa i la Disbauxa (les cantarelles i el salt del tigre del folre, després de la torre de Xics, supera en escreix els leroleros del cinc de Saballuts), i Lleida s'instauren com a Màsters dels troncs femenins. Apa, ara birreta al xino i cap a casa!


Preparant-se per entrar a plaça
  • Castellaritat de la plaça: 
- Pros: el públic de Barberà tendeix a participar de les pinyes.
- Contres: un gitano amb globus apropant-se a plaça, paredetes i cotó de sucre, àvies i no tan àvies de ui, ui, ui i d'ai, ai, ai, més espai a plaça a mida que es va apropant la tercera ronda, penya que aplaudeix quan no toca i paios fent fotos amb el mòbil de qualsevol manera, just davant l'objectiu de la càmera de SD (això ara feia temps que no ens passava tant!!), famílies amb nens a coll, pistoles de bombolletes i baldufes de plàstic, gent que al·lucina en color perquè la canalla porta casc!! Res a què no ens haguem hagut d'enfrontar abans. 
Així, com a bona plaça vallesana, la plaça de la vila de Barberà, s'enduu another big suspens!! Oleee!!

  • Observacions, dubtes i altres rucades (detractors del món, uniu-vos!!):
1. Ens han furtat (per als de català central, "robat, manllevat") l'speaker!!! Abans hi havia un paio que es dedicava a animar la gent a fotre's a les pinyes... Ara tenim la Montse grallera explicant pel micro quina colla farà quin castell, que a vore, com a informació pura i dura està molt bé, però el que seria animada, animada... doncs què voleu que us digui! si fins i tot s'ha sentit roncar algú! Alegria, alegriaaaa!!!
2. Avui a Barberà, se'ns ha fet palesa la veritable saviesa popular (no exempta de certa mala hòstia):
* Cas 1 (ens jove del públic interroga un casteller saballut després del 5d8):
                     - Ens: ¿Váis a hacer más castillos?
                 - Saballut: Sí, cuatro o cinco más, todavía.
                 - Ens: ¿Más altos?  
                 - Saballut: No.
                 - Ens: Pues entonces, pa qué más?!!
Tota la raó, si no fem el 3d9f ni el 2d8f, què collons fotem?!! Cap a casa!
Cas 2 (dos espècimens menors d'edat del públic increpen la càmera de SD, després de la torre de Xics):
                     - Espècimen 1: ¿Porqué bajan? ¿No se quedan ahí?
                 - SD: Home, tard o d'hora cansa, eh!
                 - Espècimen 2: Pues a mi, lo que me gusta es ver cómo se caen.  
Sí, home, sí! Si en el fons, això de fer castells per baixar després, és una ximpleria! Millor pugem i ens quedem allà, i quan ens cansem, doncs la gravetat ja farà de les seves i ja caurem! I així tots contents!
3. Per si avui encara no hi havia prou matèria digne d'estudi a plaça, encara ens hem trobat amb un altre cas que ens fa posar la pell de gallina! Darrerament, allà on anem, ens segueixen dos dels millors agents de la T.I.A. Quan menys t'ho esperes, apareixen de sota les pedres i ens observen atentament, no es perden detall... Què tramen en Mortadel·lo i en Filemó? Hauran descobert ja (tard, la veritat) els nostres plans per fer-nos amb el poder mundial? Provaran d'aturar-nos, enviant-nos lluny, ben lluny, a l'altra banda del món, potser al Japó?!! El dubte ens aclapara!
4. Després dels 4 pilars al balcó, no podem estar-nos de comentar la jugada: 
  • El Justín-oh-baby-baby-baby-uhhh és l'unic segon que ha tingut el que s'ha de tenir per pujar dalt el balcó. Esteban, Compro i Segon-de-Lleida, apreneu-ne!!
  • El Morón és addicte a pujar al balcó. Si va de baix, no hi ha cap mena de dubte, acabarà pujant. Baixos del món, apreneu-ne!! Bé, en el cas de Xics, han d'aprendre'n els que eren al balcó, que la pinya frisava per pujar el baix, però des de dalt els han fet senyals que ni de broma... (normal, ja tenien el Justín amb ells... ja no els calia res més!)
  • Senyors responsables de canalla, si no s'és progeneitor o responsable de canalla, això tan esplaieroxupiguai  de muntar els pilars al balcó per a lluïment i gaudi de TOTA la canalla, no fa tanta gràcia com us penseu. El proper dia endollarem la càmera de SD a algun pare il·lusionat i naltros marxarem directament al bar a fer la cerveseta... 
  • Oh, Chuck Norris Tot Poderós, et donem gràcies per haver mantingut el balcó de l'ajuntament a lloc, a pesar de la quantitat ingent de persones que s'hi passejaven. El proper dia, però, ja que hi ets, fes-lo més petit perquè no hi càpiga tanta canalla i puguem acabar abans!

Pilars al balcó del dia de la marmota, que no s'acabaven mai...
5. Moixis, tres valtros, que passejàveu per la plaça com si res... Us hem vist mirar de lluny, cerveseta en mà i només us heu apropat a voltar en alguna pinya de Lleida. Què, prenent nota de la torre xica?!! Al bloc neu!! 


Comentari positiu del dia: Avui hem pujat fins a 9 quarts diferents, i encara ens en sobren!! I si fem el 3d9f amb tres pisos de quarts?!!! (jo que sé, per provar...)



La Veu del Poble, capítol apòcrif (per als de la LOGSE, "no reconegut com a autèntic, fingit")

Dues mans anònimes ens han fet arribar un capítol inèdit no autoritzat de La veu del Poble. Diu la llegenda que en una actuació de dissabte tarda, d'aquelles de promoció pels barris on no hi va ni Chuck, l'esperit de La Veu del Poble va voler dir la seva, i va abduir un que passava per allà perquè el gravés (si és que no podeu viure sense nosaltres... aix... #SDRules). 

I recordeu, si ens trobeu a plaça, no dubteu a posar-vos les nostres ulleres verdes i a buidar tot el que hi tingueu al pap!! Perquè tothom pot dir el que vulgui a... La Veu del Poble!!!

La Veu del poble (capítol apòcrif)


PS: SD no es fa responsable de RES del que es digui a La Veu del Poble, que la gente está mu mal!!! (i Castellers de Sabadell tampoc!) 



Vídeos









    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada